Dolar 32,5125
Euro 34,8067
Altın 2.427,76
BİST 9.680,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Hayalinizdeki İşi Kaçırmamak İçin 5 Öneri

Hayalinizdeki İşi Kaçırmamak İçin 5 Öneri

Başvurusunu yapmış olduğunuz hayalinizdeki işi kaçırmamak için mülakat esnasında bir kaç noktaya dikkat etmeniz çok önemli!.

Bir işe başvurduğunuzda neler yapmanız gerektiğini söyleyen, size tavsiyelerde bulunan yazıları okumuşsunuzdur. Girişimci James Caan, CNBC için yazdığı yazısında olayı farklı bir açıdan ele aldı ve en fazla yapılan hataları; yani neler yapmamanız gerektiğini yazdı.

  1. Yeterli ilgi göstermekteki başarısızlık; Bu çok bilindik bir öneri gibi gözükse de, bir kişinin iş görüşmesinde ihtiyacı olan en önemli şeylerden bir tanesi ilgili ve meşgul gözükmesidir. Tavır herşeydir ve eğer siz görüşme sırasında yanlış bir tutum sergilerseniz bu sizin daha ilk engelde takılmanıza neden olur.
  2. Araştırma yapmaktaki başarısızlık; Mülakat yapan kişi, görüşme boyunca adayın yapılacak iş ve firma hakkında neler bildiğine dikkat eder. Araştırma yapmak, iş görüşmeleri için çok hayati bir konudur. Eğer görüşmeye ev ödevinize çalışmadan gittiyseniz bu çok çabuk ortaya çıkacaktır. Örneğin; bir iş yerinde pazarlama pozisyonu için başvuru yaptıysanız, en azından şirketin son kampanyasının ne olduğuna çalışmış olmanız gerekir.
  3. Sizden beklenen şeyi anlama; Sizden beklenen iş tanımının ne olduğuna hakim olmanız. Eğer iş tanımının ne olduğuna doğru düzgün çalışacak vaktiniz olmadıysa, bu işe alım sürecinin ilk etabında belli olacaktır. Akıllı adaylar, böyle durumlarda çoğu zaman gerekli olan cevabı akıllarından uyduracaklardır. Öte yandan, genel cevaplardan her zaman kaçınılması gerekir. Bunu yapmanız deneyimlerinizi ve becerilerinizi geri planlarda bırakacaktır.
  4. Baskı altında soğukkanlılığını koruma; Mülakatlar her zaman zorlu geçen süreçlerdir; fakat bu, bu süreçte sakinliğinizi korumak zorunda olduğunuzu değiştirmez. Görüşme boyunca sakin kontrollü ve profesyonel bir duruş sergilemeniz gerekir. Bunu söylemesi yapmasından çok daha kolay olabilir; fakat mülakat süresince tüm duygularınızı geride bırakmanız gerekir. Eğer bunu uygulayabilirseniz cevaplarınız daha yerinde olacak ve daha çok dikkate alınacaktır.
  5. Karakteri doğru lanse edememe; Eğer bir kişiyi işe alacaksanız onun kalabalık içerisinde fark edilecek birisi olmasını istersiniz. Görüşmede, kendinden bir şeyler vermekte başarısız olan kişiler muhtemelen unutulan adaylar olacaklardır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.