Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Dijital Bahar Temizliği İçin 6 İpucu

Dijital Bahar Temizliği İçin 6 İpucu

Daha iyi performans sağlamak ve daha güvenli bilgisayar kullanımı için dijital bahar temizliği tavsiye ediliyor. İşte bahar temizliği için 6 ipucu: [checklist]

  • Masaüstünden başlayın! Bahar temizliğine önce bilgisayarın masaüstünü temizlemekle başlayın. Gereksiz dosyaları silin, kullanmadığınız programları denetim masasındaki “Program Kaldır“ bölümünden kaldırın. Geçici dosyalarınızı temizleyin ardından çöp sepetini boşaltın.
  • Yedekleyin! Önemli verileri ve fotoğraflarınızı mutlaka başka bir dijital ortam veya cihaza yedekleyin. Böylece bilgisayarınız ya da tabletiniz bozulduğu ya da kaybolduğu zaman verilerinizi de kaybetmemiş olursunuz.
  • Güncelleyin!  Hem işletim sistemi hem de kullandığınız yazılımlara yönelik güncelleme uyarılarını dikkate alın ve sistem yamalarını yüklemeyi ihmal etmeyin! Özellikle işletim sisteminde oluşan açıklar, siber suçlular tarafından önemli bir virüs bulaştırma aracı olarak değerlendiriliyor.
  • Parola değişikliği yapın! Son dönemde VPN kullanımı, DNS değişikliği ya da global sunucuların uğradığı siber saldırılar sonucu, sistemlerimiz çeşitli risklerle karşı karşıya kaldı. Bu nedenle üşenmeyin; e-postalarınızda, sosyal medyada, alışveriş ve bankacılık işlemlerinizde kullandığınız parolaları yenileyin. Şifrelerinizi “123456“ gibi basit değil, harfli-rakamlı karmaşık şekilde oluşturun.
  • Güncel antivirus yazılımı kullanın! Her gün 200 bin yeni virüs, dijital  dünyaya salınıyor. Tek başına mücadele edemezsiniz. Güncel ve lisanslı bir güvenlik yazılımı korunmanıza yardımcı olur.
  • USB, SD kart gibi harici bellekleri tarayın! Virüsler açısından taşıyıcı olabilecek taşınabilir diskinizi güncel bir virüs tarayıcı ile kontrol edin, zararlı yazılım varsa temizleyin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.