Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Açlığımızı Bastırmanın 5 Etkili Yolu

Açlığımızı Bastırmanın 5 Etkili Yolu

Açlık gurur tanımaz diye çok eski bir söz vardır. Diyetisyen Nil Şahin Gürhan bu sözü ‘ açlık diyet tanımaz’ şeklinde günümüze uyarlıyor.

Diyette başarılı olmak istiyorsanız açlık yaşamamalı, mahrumiyet hissetmemelisiniz.  Açlık oluşmadan problem yaşanmadan önlenmesi, zayıflama diyetlerinin başarısını arttırdığı gibi verdiğimiz kiloları koruma şansımızı da arttırır. İşte açlığımızın oluşmamasının ve bastırılmasının en etkili 5 yolu;
[starlist]

  • Sabah uyandıktan sonra 1 saat içinde ya kahvaltı yapın ya da küçük bir parça sağlıklı atıştırmalık alın. Sağlıklı atıştırmalık olarak; ½ – 1 su bardağı kadar süt veya yoğurt, 1 avuç ceviz, badem gibi yağlı kuruyemiş, 1 dilim peynir+ 1 dilim ekmek gibi alternatifler düşünebiliriz. Böylece yeni uyanmış olan metabolizmamıza enerji vererek hem aşırı açlık oluşmasını önlemiş hem de metabolizmamızı çalıştırmış oluruz.
  • 2 – 3 saatte bir beslenin. Yemek yedikten sonra 4 . saatte sindirim tamamlanır ve vücudumuzda metabolik havuz dediğimiz enerji havuzuna enerji akışı durur. Ancak metabolik havuzdan enerji kullanımı devam eder. Canlılığımız devam ettiği sürece, enerji ihtiyacı bu havuzdan sağlanır ve bu havuz sürekli dolu tutulur. Fakat enerji kazanımı durduktan sonra vücudumuz otomatik olarak harcadığı enerjiyi azaltır. Duruma adapte olmak için çaba harcar. Sağlıklı dengeli, yeterli ve düzenli beslenirseniz; metabolik havuza enerji akışını sürekli ve kaliteli sağlamış olursunuz. Böylece metabolizmanız maksimum düzeyde çalışabilir. Sürekli bir şeyler yiyip hep zayıf olan insanlara şaşmamak gerek, yedikleri yiyeceklerin çeşitleri, miktarları ve yemek yeme şekilleri bize durumu açıklar. Sadece genetik olarak şanslı olmadıklarını görürüz.
  • Bol miktarda ve sürekli su için. Su midemizi doldurarak kısa süreli tokluk oluşturmakta etkilidir. Ayrıca yeterli su alımı, kan ve lenf dolaşımını sağladığı için daha dinç ve enerjik olmanıza katkıda bulunur. Ne kadar çok ve sürekli su içerseniz kilo vermeniz o kadar kolay, fazla kilo almanız da o kadar zor olur.
  • Sabah öğlen akşam öğünlerinde en az 1 avucunuzun dolusu taze mevsim sebzesi yiyin (domates, salatalık, maydanoz, biber, semizotu vb. ) mevsiminde olan taze sebze ve meyveler vücudumuzun iklime uyumunu sağladığı için kilo vermemiz için ortam oluşturur.
  • Yavaş yiyin, iyi çiğneyin, lezzete odaklanın, yemek yemekle barışın. Anı yaşamak; hayattan her anlamda zevk almak ve doyum sağlamak için en doğru ve tartışmasız yöntemdir. Günümüzde sorumluluklar ve yükümlülükler arttıkça, hangimiz anı yaşayabiliyoruz o da tartışılır tabi. Yemek yemek keyifli ve eğlenceli bir ihtiyaç ve bu ihtiyacımızı karşılarken ne kadar rahat olup, iyi çiğneyip, lezzete odaklanır yemekten keyif alırsak ; yani yemek yemekle ne kadar barışık olursak; kilo alıp verme kısır döngüsün den o kadar uzak oluruz.

[/starlist]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.