Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Flört Şiddetini Önlemenin 8 Yolu

Flört Şiddetini Önlemenin 8 Yolu

Türkiye’de fazlaca bilinmese de, yaygın olarak uygulanan şiddet biçimlerinden birisi flört şiddeti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ayten Zara’ya göre flört şiddeti; haberlerde, filmlerde ve dizilerde başat, buyurgan ve baskın erkeğin romantikleştirilmesi ve bu erkeklerin elinden, dilinden çıkan şiddetin meşrulaştırılması nedeniyle normalleşiyor. Şiddet babadan oğula, mağduriyet ise anneden kıza geçiyor. İşte flört şiddetini önlemenin 8 yolu;

  1. Flört şiddeti hakkında öğrencileri bilgilendirmek.
  2. Şiddete maruz kalanların başvurabilecekleri servisler hakkında farkındalığı artırıcı eğitimler vermek, çalışmalar yapmak.
  3. Gençlere sağlıklı ve şiddet içermeyen ilişkilerin oluşumunu anlatan yeni değerler, yeni düşünce sistemleri ve ilişki becerileri kazandırmak.
  4. İlişkilerde saygı ve güvenin nasıl geliştirilebileceği üzerine çalışmak.
  5. Flört döneminde şiddet uygulama ve cinsel saldırıda bulunma açısından risk oluşturan, daha önce şiddet uygulamış olma ve maddenin kötüye kullanımı gibi davranışlarda bulunan üniversite öğrencilerine yönelik psikolojik danışmanlık vermek ve tedavi programlarını güçlendirmek.
  6. Şiddete başvuranların alacakları cezaları, tedavi şekillerini ve mağdurlara sunulan yardım imkanlarını artırmak.
  7. Okullar, işyerleri ya da yakın çevre gibi kamusal alanlarda cinsiyetler arasındaki farklılıklar ve bunlardan doğabilecek olumsuz durumlar üzerinde durmak.
  8. Şiddete sebep olabilecek kültürel, sosyal ve ekonomik etmenleri değiştirmek için harekete geçmek.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.