Dolar 32,3764
Euro 35,0246
Altın 2.326,54
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Denizli Kebabına Yoğun İlgi

Denizli Kebabına Yoğun İlgi

Yöresel lezzetlerden Denizli Kebabı nasıl hazırlanıyor?Denizli Kebabının özellikleri nelerdir? Nasıl servis ediliyor? Denizli Kebabı hakkında herşey…

Denizli kebabı, yaşını doldurmamış erkek kuzulardan yapılıyor.

Sakız ağacının gövdesinden ve kollarından kesilen kütüklerin kullanıldığı kara fırınlarda pişilir. Bütün kuzu boydan ikiye ayrılır, ikiye ayrılan her boydan ön kol, kürek (kol üstü) kaburga, fileto (Böbrek Yatağı) olmak üzere dört parçaya ayrılır.

Denizli kebabının lezzeti, etin kendi sırtındaki yağ ile pişmesinden gelir. Sekiz parçaya ayrılan kuzu, paslanmaz demir şişler ile iki tarafından karşılamalı olarak şişlenir.

Hiçbir terbiye yada işleme yapılmaz. Tav olan fırının sağ tarafına 50 santimetre çapında kalaylı ve elde dövme iki bakır tava yerleştirilir. İlk önce kürek (kol üstü) ardından fileto (böbrek yatağı) daha sonra ön kol, en son olarak da kaburga fırının sağ köşeninden başlayarak dizilir. Fırının sol tarafında yanan ateşle sağ tarafındaki parça etler arasındaki boşluğa çeneleri fırının iç duvarlarına değecek şekilde dizilmiş kuzu kelleleri dizilir. Bu şekilde Denizli kebabı kendi kendine pişmeye bırakılır.

Denizli kebabının pişirme süresinin bir zamanı bir saati yoktur. Bütün maharet ustanın deneyimi ve göz kararıdır. Fırına dizilen etler sondan başa doğru kaburga, ön kol, fileto, kürek aktarılarak pişilir.

Pişen etler kilo ile çift kefeli oturak terazi ile tartılarak servis yapılır.

Müşterinin isteğine göre kemikli yada kemiksiz, yağlı yada yağsız olarak servis edilir. Kesinlikle çatal bıcak verilmez. El ile yenilir. Kebabı yapan usta ilk ustalar bunu ilk olarak elle servis etmişler ve bu bir adet halini almıştır. Denizli kebabının yanında domates ve kuru soğan verilir. Kebabta olduğu gibi domates ve soğan da elle yenir.

[author title=”Yazar Hakkında” image=”https://www.kulecanbazi.com/wp-content/uploads/2015/09/denizli-gurme.jpg”]Denizli Gurme
Denizli’yi sizin için karış karış dolaşıyor…[/author]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.