Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bir Porsiyon Önyargı

Bir Porsiyon Önyargı

Facebook, Twitter, Instagram vs… Hayatımızda girdikleri ilk günlerden bu yana tamamen masum ve bilgilendirme odaklı olarak yer aldılar. Niyetleri de, amaçları da, tamamen insanlığı her şeyden haberdar etmek idi. Her insanın birbirleri ile karşılaştığı güzellikleri paylaşabilmesi amacıyla insanlığa sunulan sosyal paylaşım siteleri.

Dünyada birçok bilim adamı ve akil insan bu sosyal ağlar sayesinde yanı başınızda. Aslında bizlere çok şey katabilecek durumda. Bu sayfalardan gerçekten de ciddi anlamda aynı düşünce tarzına sahip olabileceğiniz ya da gerçek manada çok fazla bilgi alabileceğiniz insanlar mevcut.

Buraya nerden geldim?

Hemen anlatayım.

Son dönemlerde genel itibari ile sosyal ağlarda gördüğüm, tanıştığım ve ciddi anlamda birçok konuda bilgi alışverişi yaptığım insanlar ile karşılaştım, tanıştım.

Benimle aynı fikre sahip, yada bana farklı bir açıdan bakmamı sağlayacak insanlar …

Kitaplar hakkında hiç tanımadığınız bir insan ile istişare ettiniz mi, ya da izlediğiniz bir sinema filmi hakkında aslında hiçbir yönü hakkında yorum yapamayacağınız bir insan ile söyleşide bulundunuz mu? Bence bunun cevabı %90 oranında hayır olacaktır.

İnsanlara son dönemlerde incelediğim zaman gördüğüm küçük bir ayrıntı var. Bu soruyu çevremdekilere bu hafta özellikle yönelttim. Ve gerçekten cevaplarını can kulağı ile dinledim,bu cevaplardan bazılarını sizler ile paylaşmak istiyorum;

•    Sanal ortam ne kadar düzgün insan olabilir ki ,
•    Ya konuşuyorum, takılıyorum geçiyorum. Ne kitabını konuşur ki oradakiler,
•    Kafamı dağıtıyorum işte, hem bilgili adamın ne işi var oralarda ,
•    Ben çok takılmıyorum, fotoğraf paylaşıyorum, aklıma gelirse birkaç şey yazıyorum o kadar,

Bu soruyu yönelttiğim insanlar ciddi anlamda gerek eğitim hayatlarını bitiren, iş hayatlarını  ise çok iyi noktalarda devam ettiren kişiler.Burada bayan yada erkek ayrımı yapmadım, özellikle sizinle paylaştıklarımı ise erkek kullanıcılardan seçtim.

Bu cevapları aldıktan sonra ise son sorumu sordum ;
-Peki siz ne kadar düzgünsünüz ve size bu hususta gelseler siz ne yaparsınız ?

İşte bu konuda eleştirirken aslında bir aynaya bakmamız gerekiyor.Kendi adınıza bu sosyal paylaşım sitelerini kullanım amacı ile ne kadar paralel olarak kullanıyoruz. Ya da gerçekten aradığımız şey bize güzellikler katmasını istediklerimiz midir, yoksa amaçsızlık mıdır ?

Sonuç itibariyle. “Kişi kendinin ainesidir”.

Ne düşünürsek, ne yapmak istersek, karşımıza çıkacak konu yada insanlar da bu amaç içerisinde yer alacaktır.

Bu sosyal paylaşım sitelerinden emin olun ki, çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kurup.Somutlaşma nedir bunu yaşayarak öğrenebilirsiniz.

Gönlünüzdekilerin paylaşımlara akması dileğiyle…

[author title=”Yazar hakkında” image=”https://www.kulecanbazi.com/wp-content/uploads/2015/02/duygu-mafyasi-250×250.jpg”]Duygu Mafyası
Finans Danışmanı
@DuyguMafyasi[/author]

YORUMLAR

  1. Ramazan Kaplan dedi ki:

    Yazı süper yorumlara baktım anlatılmak istenen anlaşılmış bana göre. Ben şahsen başlarda öylesine giriyordum sanal aleme gırgır amaçlı ama alışkanlık olduğunda daha çok kaliteli, kültürlü ve seviyeli insanlar arar oldum. konuşup dertleşeceğim, gündem tartışabileceğim. ve kendimi bazı konularda da geliştirdiğimi fark ettim. ve yorumcu arkadaşın dediği gibi seviye şart.

  2. Orion Delta dedi ki:

    Hak vermekle birlikte, sanal alem de gerçek hayatta olduğu gibi seçici olmak gerekiyor. Bahsettiğiniz gibi kaliteli, kültürlü, film ve kitap tartışabilecek kişiler az yada güvensizlik çok fazla. Sanırım bunlar zamanla aşılacaktır. Seviye her koşulda şart.

  3. Emir dedi ki:

    Hepimiz zaman zaman sosyal paylaşım sitelerinde belirli süre ve seviyede arkadaşlıklar kurduk.Ancak sen haklısın duygu mafyası biz neyi arıyorsak karşımıza o çıkıyor.Ne amaçla kullanırsak,sonuçları da öyle yansıyor bize.Yazılarındaki farklı bakış açısının süreklilik kazanması temennisiyle